• Okategoriserade

  Att skapa en plats för arbete

  Jag tycker det är rätt klurigt att skapa en rutin för migsjälv kring arbete. Jag har liksom svårt att bena ut receptet för hur och vart jag arbetar bäst. Är det i soffan framför TV’n? Vid matbordet? På kontoret i stan framför skärmen? Eller sittandes i våra små fotöljer vid fikabordet? Eller är det kanske på mitt favoritfik i Linköping längst in i den gröna fotöljen?

  Jag vet helt enkelt inte. Tycker det är skitsvårt att hitta en röd tråd. Men en sak vet jag. Att känns det fel där jag sitter, och fel uppgifter, så kliar det verkligen i benen på mig. Jag måste ha saker att titta på och intryck. Blir knäpp om det är för kalt. Det ska gärna kännas mysigt och ombonat vart det än är.

  Jag röjde ordentligt på mitt eget kontor för ett par helger sen. Jag har alltid trott att det där mysiga och kreativa, också innebär att jag gillar stök och kaos. Så är det inte alls. Jag har insett att jag mår bäst men mycket grejer runt mig men som ändå har någon ordning och balans.

  Jag vill att det ska finnas blickfång överallt. Mest för att det jag sitter med i datorn ibland kan sluka mig så totalt att jag bara måste få bryta min uppmärksamhet och stirra på nått annat en stånd. Tror det är mitt sätt att hantera prestationsångest. Allt för ofta är det ju mobilen som åker fram istället. Men har insett att egentligen räcker det fint med att bara kolla på en tavla, ett bokomslag, eller kanske bara stirra på en färgfläck på bordet. Bara dra uppmärksamhet till något fysiskt som är runt mig just nu för att grunda mig lite.

  Det är nog därför inredning ändå blir viktigt för mig. Inte på grund av prylarna i sig eller någon status eller nått sånt. Utanför det är mitt sätt att landa. Att ha en fysisk plats som grundar mig i och med att så mycket av mitt jobb sker i tanken och fantasin. Inredning är för mig något så handfast och tydligt fysiskt att ta på.

  Nåja. Nu har jag i allafall ett riktigt fint hemmakontor att landa på ❤️