Browsing Category

Mitt jobb

En summering, Mitt jobb

Maj

3 januari, 2015

IMG_4395IMG_4399

April var en rätt extrem månad då jag flängde runt väldigt mycket. Massor med logistik för att få det hela att gå runt kan jag berätta… Så jag kände att i Maj ville jag bara vara hemma. Inte så lite det! Vi hade väldigt mycket jobb, och påsk-ledighet osv började komma ikapp oss och vi hade massor med kul uppdrag att ta itu med. Så det blev turistande på hemmaplan, omvägar hem från jobbet för att titta på vackra Art Nouveau-portar och kulinariska resor om söndagarna tillsammans med min matlagninspartner in crime Emil. Här nån variant på räkpasta, jag blir så hungrig när jag ser på det nu att jag vet inte vart jag ska ta vägen.

IMG_4601 3IMG_4421

Joey och jag ägnade oss åt massa nörderier! Så som att illustrera med gåspenna och använda ”den där orangea saken”. Vet ni vad det är gott folk? Inte? Jo, se här så ska jag berätta för er att det är en pictometer! Med den kan man mäta hur stor text det är i t.ex böcker, radavstånd och andra bra grejer man vill ha reda på som är bra att kunna när man ska formge en bok! Ja – jo, ni hörde rätt! Under Maj så formgav vi vår första bok! En dröm som gick i uppfyllelse. Det är så sjukt coolt med det här jobbet, det är så otroligt varierande och ena dagen sitter man formger för verkstäder och nästa dag en mingelhandbok.

IMG_5093 1IMG_5162 1

Här kommer två bilder på mingel från Grafisk Design och Kommunikations examensutställning, och föreläsare på samma event – Christina Knight. Det är så inspirerande att gå på föreläsningar. Att sitta och fundera, tänka och bara ta in. Det måste ju vara den enklaste formen av lärande. Du går dit, får saker berättat för dig och bara liksom absorberar det du tycker är viktigt. Mer sånt 2015!

IMG_5148 2IMG_5183

Så klart körde vi ”kreativa pauser” också. Här med miniminigolf och jobb i annan miljö. Café är vår favorit. Byta location, tänka i nya banor, får mer ut av arbetsdagen, och mer gjort, med högre kvalité till kunden!

IMG_5349 1IMG_5232

Lite funderarpauser på gräsplättar runt om i Norrköping, och en Examenssittning som jag och Joey toastade. Alltså kära GDK, det är så jäkla kul att ni står ut med oss än när vi sitter och kacklar. Vi tycker att det är väldigt kul att få komma och snacka med er och hänga med er på era äventyr. Som vi sagt tidigare om nu någon skulle läsa de här, tveka inte att bara slänga iväg ett mail om ni behöver lite pepp! Vi har ju varit där ni är och kan vi inspirera nån med vårt babblande så blir vi himla glada!

IMG_5389 IMG_5413 2

Sen fyllde VÄRLDENS bästa kollega år! Sjusju fyllde hon. Gulligt värre! Vi gick och åt på Enoteket och hade det allmänt mysigt.

IMG_5481 1 IMG_5480 2

IMG_5503 2

Vi gick också på unga Entreprenörs-galan i Stadshuset i Norrköping och var uppklädda till tänderna. Sen fick vi en helsida i NT’s näringslivsbilaga! Det är rätt golvande att se ett uppslag om sigsjälv såhär. Man tror knappt att det är sant. Men det är en skön bekräftelse på att alla långa dagar och att allt tänk, funderande och arbetande betalar sig. Det är så kul att bli uppmärksammad för ens prestationer och både jag och Johanna är väldigt tacksamma mot alla som har varit med, och fortfarande är med på den här resan med oss.

Med detta är också Maj slut och sen brakar sommaren igång med buller och bång! Så håll i er nu, för nu kommer sommarkavalkad!

 

 

En summering, I alla städer, Mitt jobb

Mars

31 december, 2014

IMG_0083

Om Februari var lugnt så drar mars igång med buller och brak! Slaget vid Wallhoff i Stockholm. Fina Jenny fyllde år och såklart samlades vi alla som pluggat ihop för att fira henne. Det här är en grej som är så kul med att göra den här årsresumén. Jag brukar alltid känna ”åh men jag träffar nästan aldrig hela gänget” men börjar jag kolla på det nu så ses vi nästan en gång i månaden i olika konstellationer. Det är kul att vår utbildning nästan gjorde alla som gick där till en stor familj.

IMG_0202 IMG_0184

Mingel, mingel, mingel. Johanna och jag har skakat i hand med så många inspirerande företagare, entreprenörer och inspirerande personer under det här året. Under mars drog det igång med en näringslivsdag där vi diskuterade företags-klimatet i Norrköping. Även om vi båda inte kommer från den här staden så känns det verkligen som hemma och det är väldigt kul att få vara med och se den växa och utvecklas!
IMG_0316

IMG_0307 IMG_0317

IMG_0320

En alldeles ljummen kväll i mars så kom våren till Norrköping. Vi var med som statister i en av Crazy Pictures inspelningar och det gick i princip ut på att sitta på ett tak i solnedgången, käka tårta, fika, snacka med sköna människor, lyssna på musik och vänta på att solen gick ner över ett glödande Norrköping så att vi kunde få kolla på ett fyverkeri… Jag säger bara – Norrköping <3

IMG_0458IMG_0424

Johanna och jag jobbar ju med en himla massa grejer under tiden allt det här händer, kundmöten, trilskandes i indesign, skicka saker till tryckeri, brainstorma, panika och hålla många bollar i luften. Det är det vi gör varje dag. Något som jag kanske måste påminna mig om när jag sitter här och skriver, vi jobbar liksom 8-17 varje dag. Det är väl också lite därför man måste få träffa sina vänner, gå en promenad runt strömmen, sitta på ett tak och käka tårta. Vi har alltid varit mycket för det här med att ta ”kreativa pauser” se till att hinna andas och ha kul. Men det är ju också så att vi har ett verkligen skitkul jobb! T.ex fick vi i mars föreläsa om företagande och entreprenörskap för ett gäng studenter på vår gamla utbildning GDK. Att få inspirera och peppa andra är någonting jag verkligen brinner för och jag är så glad att det är en del av mitt yrke!

IMG_0802 IMG_0849 1

Mars, sol, fräknar och att kunna få ut och jogga med solen i ryggen! Nu när jag sitter och skriver det här i januari längtar jag som tusan efter just det där!

IMG_0574 IMG_0563

Emil och jag kom på att vi kanske borde göra en kokbok. Mer om det en annan gång! Men det är ju himla kul när man får knäppa idéer och bara kör.

IMG_1629IMG_0689

IMG_0719

Räkan hade inflyttningsfest! – ja, alla var där igen! till och med Stunis och David kom ner hela vägen från Mora!
Jag käkade också nått otroligt mycket sushi det här året.

IMG_1443

Vi var nominerade i årets Design i Agda-galan tillsammans med hälsans nya verktyg och Sandra! Förra året var vi nominerade i årets Print och Design men vann årets Stjärnskott. Detta år är jag nu Ordförande för marknadsföreningen och det ska verkligen bli otroligt spännande vad som händer detta året!

IMG_1648IMG_1674

Gick långa vårpromenader med emil och började måla igen. Jag trodde nog jag äntligen hade kommit ur min spärr och skulle börja måla som aldrig förr, men det visade sig att det var en flux. Däremot saknar jag det otroligt mycket, trots att jag får skrubba som en idiot för att få bort all färg jag kladdar ner mig med överallt. Jag är inte direkt lugn när jag målar.

IMG_1684 1IMG_1114 1

Mars slutade med att jag blåste världens största tuggumibubbla. Mycket stolt.  Samt att jag vandrade runt på Söder med mamma och pappa och firade pappas 60årsdag. Det var en himla fin månad alltså!

 

En summering, I alla städer, Mina vänner, Mitt jobb

Februari

31 december, 2014

IMG_9194

Om Januari kantades av lite känslomässiga svängningar genom att börja med depp, men sluta med superpepp så kan vi väl säga att februari var lite lugnare. Det här inlägget kantas av mycket mat och mys. Därför tyckte jag den här semelbilden summerar det hela. Soft att vara tillbaka från formex, och skönt med rutiner igen.

 

IMG_9169 1
Pepparkakor fick hänga i ett tag till. Likaså te, och serier. Jag tror det är en grej vi lämnar utanför den här årsresumén, hur OTROLIGT mycket serier jag konsumerat sen jag fick netflix…

 

IMG_9116 IMG_9295

Selfies. Min gula jacka som alltid peppar upp inför mörka stunder och som får mig känna mig lite extra fransk, och så Mumford and sons tröjan jag fick av Mattan. Två favoritplagg i februari tror jag när jag scrollar igenom bildflödet. Men mixen mellan extrem komfort och lite piff har nog alltid varit min grej.

IMG_9303IMG_9321 1IMG_9380 1

Ja, jag säger ju det, mycket mat, mycket mys. Jag måste nog komma ihåg att februari fortfarande är en rätt trist månad. Vad ska man annars göra om kvällarna än att ha myskvällar hos Räkan, laga söndagsmiddagar med Emil eller köpa extra gott fika till kundmöterna från bagarstugan?

IMG_9095

Man kan ju styra med lägenheten också. Något jag aldrig slutar med. Efter en otroligt inspirationspepp från formex så slet jag ut min gamla sänggavel och byggde en ny av en klädställning och lite lampor. Praktiskt för jag fick en sänglampa också!

IMG_9436

Sen kom Alla hjärtans dag, som alltid i februari. Alltså, jag tänker såhär, har man någon att vara med. Fine, mysigt. Men det är ju faktiskt ”alla” hjärtans dag, och därför valde jag att vara med mina två fina vänner på skype istället. Kan nog vara en av de absolut bästa alla-hjärtansdag dejterna jag varit på (förlåt gamla pojkvänner) men att sitta där och skvallra och skratta med Emilie och Helene var nog det finaste jag kunde gjort den kvällen.

IMG_9635IMG_9785 1

Men såklart är skype-dejt inte riktigt lika bra som extra varan, så jag hoppade på tåget och drog till mina fina vänner i Göteborg. Emilie hade precis öppnat butiken Walden, och alltså shit vilken tjej! Vilket jobb, så jäkla snyggt och bra på alla sätt. Krut i den skånskan! Albin berättade nog om några softa uppdrag som han landat i sitt företag. Kreativiteten flödar i fina Göteborg!

IMG_9385 1

Och samtidigt som kreativiteten flödar i Göteborg är det alltid fest på antikvariatet i Norrköping…

IMG_9337IMG_9762

IMG_9854 1 IMG_9939

I slutet av Februari börjar vi se vad som egentligen hände på formex. Vi hörde och såg gigantiska ord så som ”formex finest” ”Mest inspirerande monter” och ”bästa nykomlingar”. Alltså. Ja, ganska bra sätt att avsluta en månad på kan man väl säga.

En summering, Mina vänner, Mitt jobb

Januari

30 december, 2014

IMG_8184

Nu kanske folk undrar, men varför i allsindar börjarhon sitt 2014 med att lägga upp en bild på en massa hallongrottor!? Jomen det var faktiskt så att någonstans där i dimman i december fick jag och Johanna för oss att vi ville bjuda på småkakor på Formexmässan som vi skulle permiärstå på i januari. Brilliant idé! Otroligt uppskattad, men det slutade också med att vi stod hela början av januari och bakade en sisodär 700 småkakor. Jag kan säga att det var fasligt gott, och jag tror nog alla som besökte vår monter uppskattade de där hembakta kakorna något enormt. Jag hoppas också det någonstans visar hur mycket kärlek vi la ner i att få mässan bra.

 

IMG_8253

I början av januari ville vi också få till en fotografering med våra nya produkter. TACK ELEONOR! Du är för fin som hjälpte till och stylea och tänka och lånade ut din fantastiska lägenhet. Jag menar kolla, kuddar, tänka sig! Det var en galen dröm som gick i upplevelse, stå på formex, ställa ut alla våra produkter? Sjukaste kicken ever!

 

IMG_8260 IMG_8402

Men i mitten av januari när vi kom tillbaka till kontoret, helgen innan vi skulle fara på formex är det boom, krash, bang. När jag tittar tillbaka nu så skrattar jag nästan. Så jäkla dråpligt, kvällen innan firar vi med champange för vi är så jäkla glada, på natten krossar någon 5 rutor på kontorshotellet. Men alltså, ni som hört oss prata om det tidigare, vi säger bara det. Vad man lär sig! Man blir starkare, man fokuserar på det som är viktigt, och sen samlar man ny kraft i det man tycker är kul. Därför fick Astrid Lindgrens-citatet hänga med på ett hörn också. För vet ni? Det där var ingen stor händelse. Den var rätt liten, men det vi gjorde två dagar efter. Det var stort.

 

IMG_8488

Tada! Den färdiga formex-montern! Jag får liksom lite gåshud när jag ser det här. Skapade vi det? Fick allt verkligen plats? Fick vi på riktigt en så bra monteryta? Hur många bloggar var vi med i, hur många inlägg på instagram? Hela formex va lite som en lyckobubbla. Jag är fortfarande så extremt stolt över mig och Johanna som fick ihop det till slut, och att se allt vi suttit och pillat med sen sommaren innan som en liten ”kul grej” realiseras framför oss. Så himla roligt bara. Jag säger då det.

Jag skulle också med den här bilden, på den färdiga montern, bara hylla Johanna lite. I snöstorm (ja på riktigt, vi stod precis vid en stor dörr där truckar körde in och ut och det blåste hela tiden) stod hon och satte upp det helt sjukt fina kollaget på väggen. Försök själva tejpa papperslappar när stormen viner…Själv? Jag fick hjälp av grymma Helene att köra in bilen till sthlm. Vilket också var helt sanslöst snällt, så jag bjöd henne på middag.
Så ja, jag åt mat, Johanna jobbade i snöstorm. Har jag fått äta upp det? Kanske inte tillräckligt…

 

IMG_8699IMG_8544

Och ni fina vänner. Jag vill säga igen, fast ni nog vet det hoppas jag, hur otroligt glada jag och Joey blev för att ni kom till formex. Om inte annat vill jag skriva det här så jag inte glömmer bort det. Tack för ni från start stöttat och peppat. Jag menar, hur fint är det inte att ha vänner som kommer till hotellrummet med subwaymackor och kakor när man har fötter som värker så illa att man överväger att ”göra en pippi” och sova med fötterna på huvudkudden? Och ja, även om det är underförstått och kommer återupprepas i denna årsresumé, tack för att ni alltid stöttar och peppar. Ni är fan bäst.

 

Continue Reading…