• Mina vänner,  Personligt

  Halloween

  Himlen över Bråviken var färgad i orange. Som för att skicka meddelandet att nu börjar Halloween-helgen. Ljusets och det mörkas helg. När vi bor här, så är det svårt att fira det som Alla Helgona, men jag pratade med mamma som var och tände ljus på gravarna hemma i oskarshamn, och jag tänkte stilla en stund på de som inte är med oss längre. Det räcker för mig.

  Jag tänker lite iallafall. För pumporna i år blev vackra, inte hemska, och det vet jag att min mormor verkligen hade tyckt om. Allt med blommor och blad. Inspirerad av Hanna Wendelbo högg jag tag i det bästa jag hade till hands vilket var en liten vass kniv och en potatisskalare. Jag ska inte påstå att det var lätt, men det var iallafall enklare än att karva igenom hela. En glasskopa fungerar dessutom utmärkt för att karva ur pumpans innehåll.

  På verandan har dessutom vi nya små utemöbler. Två stolar och ett litet bord. Vi fick dem av mamma senast hon var här, och tillsammans gjorde vi även en liten höstdekoration på ett fat. Lite mossa och några pumpor och en lykta. Det ser så välkomnande och mysigt ut.

  Se bara! När gästerna anlände på kvällen sen så tände Robert upp alla ljus och ställde även ut två marschaller.

  Tidigare på dagen innan alla kom så dukade jag bordet, eller borden. Vi blev 14 personer så det behövdes mycket plats!

  Jag gjorde små bordsplaceringskort i form av fladdermöss (en liten till minstingen Einar!) och dukade med svarta ljus, stora linnedukar och mixade med de olika glas, tallrikar och bestick vi hade och placerade små vaser med murgröna på bordet. Det är så trevligt att komma till ett dukat bord tycker jag. Blir en del i upplevelsen av att komma på middag.

  Nåväl. Bordet dukat och de första gästerna anlände och på nån minut hann jag kasta mig in i duschen. Har inte ens någon bild på mig från kvällen. Men var klädd ungefär såhär:

  Vi började laga mat, och jag fixade färdigt tårtan, men den kan nog få ett eget inlägg, på grund av att den verkligen är så smarrig ❤️

  Sen åkte vi iväg till Halloween på Kolmården där min kompis Kim satt upp en magisk show. Det är faktiskt han som är hjärnan bakom i princip hela grejen. Och jag är så stolt över honom. Märks att han trivs och är i sitt rätta element – greatest showman on earth kan man säga,

  Det var skräckhistorier, pumpaland, skådespelare över hela parken och eldshow. Jag njöt och tyckte det var så otroligt kul.

  Hem fort! Nu anlände resten av gästerna.

  Bästa gästen var Einar utklädd till en Mandrake. Alltså ❤️. Smäller av så gulligt! Det var knytis. Och alla hade tagit med så otroligt god mat. Vi högg in på piroger med spenat och soltorkade tomater, västerbottenpaj, pizza med getost, sallad med palsternacka och med valnötter och blåbär, blomkålssoppa och mer därtill.

  Kvällen fortsatte med samtal in till småtimmarna. Vi sista som satt uppe på mattan i vardagsrummet, invirade i filtar och pratade till klockan 4 (!).

  På morgonen satte vi oss i en hög och tittade på lejonkungen och pillade i varandras hår. ❤️ Jag är så glad över den här helgen, och så glad över att jag har så fina vänner.