Browsing Category

I alla städer

En summering, I alla städer

April

2 januari, 2015

IMG_1880Vi börjar hela April med att sooooolen kikar in! Mitt fönster fullkomligt badar i sol på morgonen och jag är så glad, så glad. Det är otroligt vackert när man ser hur vattnet glittrar i strömmen utanför fönstret och när gatorna sopas från grus. Det är en sån där speciell vårkänsla så man känner sig som Ronja och vill utbrista i ett högt, gällt vårskrik! Men av hänsyn till grannarna så blir det mer ett pip, i still med ”åh!”
IMG_1696 IMG_1691 1
Låt mig ge er – skönheten och odjuret på resa. Jag minns att vi sa till vår praktikant – att det här med att driva företag är ett jäkla fotarbete. Man går hit och dit, hämtar, lämnar, går på möten, kollar upp. Helt enkelt ibland känns det som att vi är på väg hela tiden. Därav den ilskna snappen till Emilie om att hon ska sluta hamstra alla skor själv och ge några till oss… (Jag bjuder på den. Joey vet inget. Förlåt, jag la in en söt bild för att kompensera)

IMG_1811IMG_1918

IMG_1892

Jag har inte så mycket mer att tillägga än att ibland är saker bara sjukt kul. Som att skicka Olga-otur bilder till Emilie, eller att gå ut och gå alldeles för långa promenader (om än trevliga) som ger en skavsår med Emil.
IMG_1862 IMG_2389

Cykel till jobbet och luncher vid bryggan för att bättra på fräknar och rasta praktikant-Sofie! Minns att det var rätt långa luncher. Tror vi var en rätt skön praktikplats, vi har ju pratat om det här förut med att ta kreativa pauser – det här var en typisk sån. Gå ut och sätta sig på en brygga och snacka case ger oftast så mycket mer än att sitta inne i konferensrummet. När man själv rör på sig, så rör hjärnan på sig!

IMG_2085 IMG_2107 1

Sen hände något stort! Lille Ebbot kom till världen! Alltså, så mycket kärlek till honom. Och grattis Mattias och Eleonor till en urstilig liten krabat och storasyster Stella vaktar så fint <3

IMG_2045 1IMG_2203

IMG_2270 1IMG_2279 1

Vi hade många möten på kontoret, fikade och jobbade som tokar. Men jag lämnade östkusten och drog till väst en snabbis för att vara med på invignngsfesten av Walden. I mitt älskade Göteborg blommade körsbärsblommorna och känslan av sommar började tränga sig på! Tänk ljumma kvällar i juli vid havet med den där tröjan och en kasse från fantastiska Lions and Cranes?!

IMG_2486 1IMG_2578

Hängde med dessa charmtroll! Jag blir ju bara för glad av dessa två grabbar! Bara kommer och käkar mat och snackar skit! Hejja er!

IMG_2649

Sen det bästa med April var detta – jag, Molly, Britta, Maria, Stellan, Räkan och Emilie drog till Berlin! Hur fräsigt är inte det?! Hela påsken med att vandra runt grafittifyllda gator, dricka champange på clärschens balhaus, äta mat från alla världens hörn, dansa tills fötterna gick av (alltså typ på riktigt för en viss madame här) och sitta i en park och skratta. Nedan följer tokiga bilder på tokiga tjejer som gör tokiga saker.

IMG_2654 2IMG_2671

IMG_2692 1

IMG_2667IMG_2695

IMG_3113IMG_3098 1IMG_2785 1

IMG_3208 1IMG_3270 2

Alltså ja, sista bilden där på min fot är inte så fräsch kanske. Men jag måste lägga upp den för med den där haltade jag runt i Berlin i alla dagar, jag snubblade nämligen första dagen och stukade min ANDRA fot. Ja ni läste rätt, min första var redan stukad. Men hursomhelst jag vill mest tacka de här fantastiska pinglorna för en enormt fin resa och ett minne för livet. Jag blir så glad när jag ser alla bilder och det finns typ 700 till jag inte planerar att lägga upp för allmän beskådning!

IMG_3803 1 IMG_3782 1

Vår fina praktikant Sofie gick vidare till nya äventyr, tillbaka till skolan och på vårt kontor strömmade kvällsolen in när vi jobbade flera kvällar för att hinna med allt i April. Massor av roliga uppdrag och vi jobbade med glädje och kryssade mellan alla Aprils helgdagar!

IMG_3902 1

Jag åkte en snabbsnabbis till Gotland för att vara med på min vän Elins 25års-fest! Hann med lite sightseeing och förutom blåsten började det nästan kännas som att sommaren var påväg till ön. Snart, snart kanske det är dags?

IMG_4011 2 IMG_4014 1

Och April slutade med inflyttning i Joey’s nya lägenhet med den superosa trappuppgången och picknick i hennes berså på innegården. Nu är det väl ändå sommar?

 

En summering, I alla städer, Mitt jobb

Mars

31 december, 2014

IMG_0083

Om Februari var lugnt så drar mars igång med buller och brak! Slaget vid Wallhoff i Stockholm. Fina Jenny fyllde år och såklart samlades vi alla som pluggat ihop för att fira henne. Det här är en grej som är så kul med att göra den här årsresumén. Jag brukar alltid känna ”åh men jag träffar nästan aldrig hela gänget” men börjar jag kolla på det nu så ses vi nästan en gång i månaden i olika konstellationer. Det är kul att vår utbildning nästan gjorde alla som gick där till en stor familj.

IMG_0202 IMG_0184

Mingel, mingel, mingel. Johanna och jag har skakat i hand med så många inspirerande företagare, entreprenörer och inspirerande personer under det här året. Under mars drog det igång med en näringslivsdag där vi diskuterade företags-klimatet i Norrköping. Även om vi båda inte kommer från den här staden så känns det verkligen som hemma och det är väldigt kul att få vara med och se den växa och utvecklas!
IMG_0316

IMG_0307 IMG_0317

IMG_0320

En alldeles ljummen kväll i mars så kom våren till Norrköping. Vi var med som statister i en av Crazy Pictures inspelningar och det gick i princip ut på att sitta på ett tak i solnedgången, käka tårta, fika, snacka med sköna människor, lyssna på musik och vänta på att solen gick ner över ett glödande Norrköping så att vi kunde få kolla på ett fyverkeri… Jag säger bara – Norrköping <3

IMG_0458IMG_0424

Johanna och jag jobbar ju med en himla massa grejer under tiden allt det här händer, kundmöten, trilskandes i indesign, skicka saker till tryckeri, brainstorma, panika och hålla många bollar i luften. Det är det vi gör varje dag. Något som jag kanske måste påminna mig om när jag sitter här och skriver, vi jobbar liksom 8-17 varje dag. Det är väl också lite därför man måste få träffa sina vänner, gå en promenad runt strömmen, sitta på ett tak och käka tårta. Vi har alltid varit mycket för det här med att ta ”kreativa pauser” se till att hinna andas och ha kul. Men det är ju också så att vi har ett verkligen skitkul jobb! T.ex fick vi i mars föreläsa om företagande och entreprenörskap för ett gäng studenter på vår gamla utbildning GDK. Att få inspirera och peppa andra är någonting jag verkligen brinner för och jag är så glad att det är en del av mitt yrke!

IMG_0802 IMG_0849 1

Mars, sol, fräknar och att kunna få ut och jogga med solen i ryggen! Nu när jag sitter och skriver det här i januari längtar jag som tusan efter just det där!

IMG_0574 IMG_0563

Emil och jag kom på att vi kanske borde göra en kokbok. Mer om det en annan gång! Men det är ju himla kul när man får knäppa idéer och bara kör.

IMG_1629IMG_0689

IMG_0719

Räkan hade inflyttningsfest! – ja, alla var där igen! till och med Stunis och David kom ner hela vägen från Mora!
Jag käkade också nått otroligt mycket sushi det här året.

IMG_1443

Vi var nominerade i årets Design i Agda-galan tillsammans med hälsans nya verktyg och Sandra! Förra året var vi nominerade i årets Print och Design men vann årets Stjärnskott. Detta år är jag nu Ordförande för marknadsföreningen och det ska verkligen bli otroligt spännande vad som händer detta året!

IMG_1648IMG_1674

Gick långa vårpromenader med emil och började måla igen. Jag trodde nog jag äntligen hade kommit ur min spärr och skulle börja måla som aldrig förr, men det visade sig att det var en flux. Däremot saknar jag det otroligt mycket, trots att jag får skrubba som en idiot för att få bort all färg jag kladdar ner mig med överallt. Jag är inte direkt lugn när jag målar.

IMG_1684 1IMG_1114 1

Mars slutade med att jag blåste världens största tuggumibubbla. Mycket stolt.  Samt att jag vandrade runt på Söder med mamma och pappa och firade pappas 60årsdag. Det var en himla fin månad alltså!

 

En summering, I alla städer, Mina vänner, Mitt jobb

Februari

31 december, 2014

IMG_9194

Om Januari kantades av lite känslomässiga svängningar genom att börja med depp, men sluta med superpepp så kan vi väl säga att februari var lite lugnare. Det här inlägget kantas av mycket mat och mys. Därför tyckte jag den här semelbilden summerar det hela. Soft att vara tillbaka från formex, och skönt med rutiner igen.

 

IMG_9169 1
Pepparkakor fick hänga i ett tag till. Likaså te, och serier. Jag tror det är en grej vi lämnar utanför den här årsresumén, hur OTROLIGT mycket serier jag konsumerat sen jag fick netflix…

 

IMG_9116 IMG_9295

Selfies. Min gula jacka som alltid peppar upp inför mörka stunder och som får mig känna mig lite extra fransk, och så Mumford and sons tröjan jag fick av Mattan. Två favoritplagg i februari tror jag när jag scrollar igenom bildflödet. Men mixen mellan extrem komfort och lite piff har nog alltid varit min grej.

IMG_9303IMG_9321 1IMG_9380 1

Ja, jag säger ju det, mycket mat, mycket mys. Jag måste nog komma ihåg att februari fortfarande är en rätt trist månad. Vad ska man annars göra om kvällarna än att ha myskvällar hos Räkan, laga söndagsmiddagar med Emil eller köpa extra gott fika till kundmöterna från bagarstugan?

IMG_9095

Man kan ju styra med lägenheten också. Något jag aldrig slutar med. Efter en otroligt inspirationspepp från formex så slet jag ut min gamla sänggavel och byggde en ny av en klädställning och lite lampor. Praktiskt för jag fick en sänglampa också!

IMG_9436

Sen kom Alla hjärtans dag, som alltid i februari. Alltså, jag tänker såhär, har man någon att vara med. Fine, mysigt. Men det är ju faktiskt ”alla” hjärtans dag, och därför valde jag att vara med mina två fina vänner på skype istället. Kan nog vara en av de absolut bästa alla-hjärtansdag dejterna jag varit på (förlåt gamla pojkvänner) men att sitta där och skvallra och skratta med Emilie och Helene var nog det finaste jag kunde gjort den kvällen.

IMG_9635IMG_9785 1

Men såklart är skype-dejt inte riktigt lika bra som extra varan, så jag hoppade på tåget och drog till mina fina vänner i Göteborg. Emilie hade precis öppnat butiken Walden, och alltså shit vilken tjej! Vilket jobb, så jäkla snyggt och bra på alla sätt. Krut i den skånskan! Albin berättade nog om några softa uppdrag som han landat i sitt företag. Kreativiteten flödar i fina Göteborg!

IMG_9385 1

Och samtidigt som kreativiteten flödar i Göteborg är det alltid fest på antikvariatet i Norrköping…

IMG_9337IMG_9762

IMG_9854 1 IMG_9939

I slutet av Februari börjar vi se vad som egentligen hände på formex. Vi hörde och såg gigantiska ord så som ”formex finest” ”Mest inspirerande monter” och ”bästa nykomlingar”. Alltså. Ja, ganska bra sätt att avsluta en månad på kan man väl säga.